Ландшафтне освітлення ділянки

Секрети ландшафтного освітлення

Замовити послугу ланшафтного освітлення чи отримати консультацію можна по телефону
+380 96 367 39 95

Ефектно підкреслити групи рослин, доріжки, альтанки і квітники в нічній темряві допоможе ландшафтне освітлення. З ним ваша ділянка знайде особливу привабливість і красу. Дуже приємно після насиченого дня гуляти по нагрітих сонцем доріжках, вдихаючи в сутінках аромат запашних квітів. В цей час денна яскрава зелень змінюється на приглушені тони ночі, створюючи химерні тіні і гру світла.

Ландшафтне освітлення ціна Львів

Що освітлювати

  • Групи дерев і чагарників;
  • Квітники та газони;
  • Доріжки;
  • Водойми, струмки, ставки, фонтани;
  • Альтанки та зони відпочинку;
  • Сходи і спуски;
  • Cкульптури;
  • Окремі будівлі.

Ландшафтний дизайн сьогодні це високотехнологічний напрямок, вдало поєднує наукові розробки і класичні прийоми, які використовувалися нашими предками століття тому. У вечірній і нічний час освітлення здатне змінити простір, застосовується воно не тільки для прикраси, але і несе практичне навантаження. Найчастіше зовнішнє підсвічування використовується для наступних об'єктів:

Для грамотного проекту, що включає в себе перераховані об'єкти, дуже важлива кваліфікована робота проектувальників і ландшафтних дизайнерів, а також застосування новітнього обладнання та високоякісних матеріалів. При сукупності цих факторів можна грамотно виділити світлові зони, використовуючи непряму і локальну підсвітку

Перша підкреслює виступи і об'ємність предметів і рослин, не падаючи прямим світлом, а відбиваючись від близько розташованих поверхонь. Друга виділяє їх чітко спрямованим променем, вихоплюючи з темряви об'єкти і роблячи їх центром тяжіння погляду. Існує ще і контурне підсвічування, яка виділяє контури ландшафтних груп.

Технології сьогодні

Трохи про практичну сторону освітлення. Благоустрій двору будинку, крім декоративності, обов'язково включає в себе функціональність і практичність використовуваних прийомів. Технічна сторона питання полягає в тому, які світильники застосовуються в ландшафтному дизайні:

  • Енергозберігаюче світлодіодне освітлення, в тому числі і вологозахищені шнури, які світяться;
  • Економічні світильники, які отримують живлення від сонячних батарей днем і дають світло в нічних сутінках;
  • Прожектори, додатково виконують охоронні функції;
  • Недорогі електричні лампочки.

Надаючи естетичну цінність ландшафту, система освітлення парків, скверів і садів допомагає людині правильно орієнтуватися в навколишньому просторі, тим самим попереджаючи можливий травматизм. Легкість і компактність монтажних робіт зробила вкрай популярними світлодіодні лампи і шнури. Додаткові переваги і можливість виготовити їх з різних матеріалів, будь-якої форми і величини. При створенні дизайн-проекту, як правило, використовується комбіноване освітлення, що вміщає в себе всі види світильників і ламп.

Способи застосування ландшафтного освітлення

Вище вже згадувалося, на яких об'єктах застосовується підсвічування. Тепер на деяких моментах зупинимося докладніше:

  • Жоден сад, парк або сквер не обходиться без доріжок. Їх висвітлюють спеціальними світильниками, вбудованими в ґрунт і непомітними при денному світлі, або світильниками-стовпчиками з сонячною батареєю, які тривалий час дають розсіяне світло. Прекрасно виглядають ліхтарі в старовинному англійському стилі, що стоять уздовж доріжки і немов запрошують прогулятися по ній. Вони встановлюються на рівній відстані один від одного, добре висвітлюючи шлях;
  • Ставки та інші водойми є справжньою коштовністю земельної ділянки. Світлодіодні шнури і підводні світильники великої потужності перетворять невеликий ставок з фонтаном в твір ландшафтного мистецтва, створюючи ефект мерехтіння і незвичайної прозорості. Сферичні і ефектні лампи додадуть шарму території біля водойми;
  • Деревно-чагарникові композиції виділяються в темряві за допомогою світлодіодного шнура, а також контурного або локального освітлення. Підкреслити крону дерева, її обсяг і мальовниче листя можна ефектом світлячків або зовні невидимими світильниками;
  • Квітники, в залежності від висоти і розміру рослин, підсвічуються плоскими наземними лампами і невеликими старовинними ліхтариками-стовпчиками. Незвично і цікаво виглядають серед квітів світильники у вигляді комах, тварин, птахів, імітації стародавніх амфор і глеків, геометричних фігур з різьбленим орнаментом, що створює химерну гру тіні і світла.

Створюючи ділянку своєї мрії біля будинку, можна використовувати будь-які доступні методи освітлення від традиційних і до самих високотехнологічних. Утилітарне освітлення зон підвищеної активності і декоративні підсвічування перетворюють територію і створюють розкішні світлові ефекти, ретушуючи недоліки і роблячи ділянку досконалою.


Для безкоштовної консультації чи замовлення послуг телефонуйте:

+380 96 367 39 95

Догори