Ландшафтний дизайн приватного будинку

Ландшафтний дизайн будинку чи котеджу

Замовити послуги ландшафтного дизайну приватного будинку чи отримати консультацію можна по телефону
+380 67 310 75 40

Приватний будинок передбачає, як мінімум індивідуальну прибудинкову територію, як максимум - земельну ділянку під город, сад, господарські будівлі. Ландшафтний дизайн будинку - серія заходів, спрямованих на благоустрій і збільшення функціональності всіх елементів композиції.

Ландшафтний дизайн будинку Львів

Особливості ландшафтного дизайну

Декорування присадибної ділянки приватного будинку або котеджу відрізняється від облаштування інших земельних ділянок. Такий тип житла передбачає цілорічне перебування господарів.

Оформлення ділянки має узгоджуватися не тільки з архітектурою, а й інтер'єром будинку.

Житлова будову виступає ключовим елементом композиції. При невеликих розмірах будинку і присадибної ділянки рекомендується вибирати класичні напрямки декорування і витримати дизайн в єдиній стилістиці.

Велика територія дозволяє створювати кілька функціональних зон, в яких дозволені експерименти з оформленням. Однак не можна забувати про сполучуваність і естетику.

Проект ландшафтного дизайну

Зонування ділянки біля приватного будинку проводиться з урахуванням професійних інтересів, роду діяльності господарів, чисельного, гендерного та вікового складу сім'ї. Ландшафтний дизайн приватного будинку повинен враховувати всі аспекти життя власників:

  • Зазвичай власники приватних будинків мають у власності автомобіль. Навіть якщо його покупка планується в майбутньому, рекомендується відвести місце під машину заздалегідь. У гаражі тимчасово може розміщуватися садовий інвентар;
  • На ігровій території бажано облаштувати поєднання тінистої і сонячної зони;
  • Альтанка під рожевим кущем або розлогою вербою корисна особливо для літніх людей, які можуть ненароком заснути на свіжому повітрі;
  • Будь-якому приватному будинку потрібні додаткові господарські будівлі;
  • Гостинним господарам і міцним сім'янинам потрібно виділити зону для відпочинку на вулиці - місце під барбекю, мангал, столи і лавочки, гойдалки і басейн.

Ключові моменти ландшафтного дизайну

Озеленення території

Якщо у власників є бажання, час і дозволяє площа, можна облаштувати грядки, сад, квіткове прикрашення двору залежить від побажань і особливостей архітектури будинку.

Прибудинкова територія

Обличчя будинку і господаря - це парадна частина двору. Тому ландшафтному дизайну під'їзної частини, полісадника, двору, патіо, варто приділити особливу увагу.

Єдина композиція

Ще на етапі проекту потрібно розглянути вид кожного елемента декору з різних сторін ділянки, щоб композиція була цілісною і завершеною. Це здійснюється за допомогою 3D візуалізації, яка покаже, як буде виглядати ділянка в зрілий період всіх рослин.

Міцні конструкції

У приватному будинку живуть цілий рік, а значить усіма елементами користуються регулярно. Під'їзд, доріжки, ворота та хвіртка повинні бути зносостійкими. Ті ж вимоги відносяться до садових меблів, господарських будівель.

Стилістика декору

Ландшафтний дизайн приватного будинку в сучасному стилі характеризується строгими геометричними формами, розподілом ділянки на прямокутні зони, функції яких суворо визначені.

М'які плавні лінії в архітектурі будівель поєднуються з круглою терасою / альтанкою, розмитими, звивистими межами водойм і багатоярусними квітниками. Тут доречний англійська котеджний стиль, прованс, класика.

Сільський стиль передбачає в декорі прагнення до природної природності.

Для зв'язку інтер'єру будинку і дизайну двору використовують колірну гармонію, скульптурні групи, фонтани, по можливості вибирається ідентичний або близький за якістю і палітрі оздоблювальний матеріал.

При обмеженні в часі або при відсутності навичок догляду за рослинами, вирішити проблему озеленення можна за допомогою газонних галявин і вічнозелених дерев.

Сад-патіо

Патіо - кругла або квадратна відокремлена ділянка, що безпосередньо примикає до житлової будівлі або літньої кухні. Основа такої зони - тверде покриття (кам'яне, цегляне, мощення тротуарною плиткою, гравієм або деревом).

Патіо - місце відпочинку під відкритим небом:

  • Для зустрічі з друзями і сімейного застілля на "палубі" розміщується барбекю, садовий камін або мангал. Буде потрібно садові меблі: стіл, лавки або стільці;
  • Для патіо на сонячній стороні можна облаштувати шезлонги або встановити гамаки;
  • Якщо сім'я любить відпочивати на свіжому повітрі в будь-яку погоду, над брукованим майданчиком кріплять пластиковий дах, а на підлозі звести поміст. Поверх нього укладаються подушки і пледи.

Сад-патіо передбачає все той ж мощений майданчик, проте прикрашений зеленими насадженнями, декоративними композиціями, скульптурами. Якщо є можливість облаштувати водойму на ділянці, то краще розбити його недалеко від патіо - вода надасть додаткове заспокоєння.


Для безкоштовної консультації чи замовлення послуг телефонуйте:

+380 67 310 75 40

Догори