Стрижка та полив, як основні елементи догляду за газоном

Стрижка газону та системи автоматичного поливу

Замовити послуги стрижки та поливу газону чи отримати консультацію можна по телефону
+380 67 310 75 40

Щоб Ваш газон завжди був здоровим і красивим слід постійно доглядати за ним, в першу чергу стригти і поливати.

Стрижка газонної трави

Стрижка газону - це дуже важливий елемент догляду за будь-яким газоном. Від своєчасності цієї маніпуляції залежить, що ви отримаєте - рівний зелений газон або всього лише заросле поле. Не варто зволікати з першою стрижкою молодого газону, так як "пропитка" молодих пагонів збільшить їх кущистість, що допоможе сформувати рівномірний дернистий шар.

При першій стрижці важливо, щоб лезо косарки було досить гострим, тому що в противному випадку тупа поверхня ножа не зріже, а зімне, або висмикне з коренем молоді травинки.

Для отримання на газоні різнокольорових смуг використовуються спеціальні катки, прикріплені до газонокосарки. Принцип дії ковзанок пов'язаний з укладанням трави в різні боки.

У кожного виду газону є свої особливості стрижки. Наприклад, партерний газон в перший рік стрижуть на висоту до 5 сантиметрів. А регулярний покіс проводиться лише при досягненні травою висоти в 8 сантиметрів.

Не дозволяйте газону вирости вище 10-12 сантиметрів, так як це послабить нижні частини стебел і листя. Переріс газону виглядає не тільки неохайно, і при скошуванні має нерівномірне забарвлення.

Газон, що складається з лугових трав, стрижуть лише двічі за один сезон. Це пояснюється тим, що таке зелене покриття розмножується насінням, а для їх визрівання потрібна велика кількість часу. Скошену траву на такому газоні не прибирають 2-3 дня, щоб насіння встигло висохнути і обсипатися.

Садово-паркові газони стрижуть при відрощуванні на 10-12 сантиметрів, на західній Україні такі газони стрижуть приблизно 5 раз за рік.

Догляд за газоном Львів

Полив газону

Для того щоб газон добре виглядав і радував своїх господарів потрібно регулярний полив газонної трави. Так як надлишок води дуже небезпечний для здоров'я газону, необхідно забезпечити його регулярний полив системами автоматичного поливу. Кількість необхідної рідини залежить від типу ґрунту, розташування, сорту газону, пори року і багато чого іншого.

Примітно, що паркові газони значно менш вимогливі до кількості одержуваної вологи, ніж їх побратими. Це пов'язано з тим, що паркові газони за механізмом свого зростання дуже схожі на звичайні природні галявини.

Частота поливу зеленого галявини варіюється в залежності від типу ґрунту, так піщаний ґрунт необхідно зволожувати хоча б один раз в день, а глинисті або суглинні ґрунти краще поливати раз на тиждень.

Перша ознака нестачі поливу проявляється коли газон втрачає свою природну пружність. Це стає особливо помітно, якщо пройти по зеленій галявині в звичайному взутті.

Правила поливу газону

  • Глибина проникнення води повинна становити 17-20 см., тобто на 1 м2 вам буде потрібно не менше 10 літрів води;
  • Щоб уникнути заболочування ґрунту виконуйте черговий полив тільки після того як ґрунт просохне, і коренева система отримає необхідну аерацію;
  • Для того щоб газон краще вбирав вологу поливайте його в ранні ранкові години або безпосередньо перед заходом сонця;
  • У суху і жарку погоду полив потрібно проводити щодня, а в прохолодні періоди газони поливають 1 раз в 10-12 днів.

Для безкоштовної консультації чи замовлення послуг телефонуйте:

+380 67 310 75 40

Догори