Сучасні технології в ландшафтному дизайні

Новітні технології та секрети ландшафтного дизайну

Замовити послуги ландшафтного дизайну чи отримати консультацію можна по телефону
+380 96 367 39 95

У багатьох з нас рано чи пізно збувається мрія про покупку власного заміського будинку, де ми отримуємо не тільки повну незалежність і відсутність сусідів в безпосередній близькості, але і можливість постійно проводити час в спілкуванні з природою і насолоджуватися свіжим повітрям далеко від міської метушні. Але після придбання заміського житла важливе питання і про благоустрій прибудинкової території. Тут на допомогу власникам приходить ландшафтний дизайн.

Завдяки розвитку комп'ютерного програмного забезпечення в даний час можливо спроектувати будь-який варіант оформлення території з урахуванням найдрібніших деталей і особливостей ландшафту, призначеного для благоустрою. Серед таких програм лідируючу позицію займає система автоматизованого проектування і креслення "AUTOCAD" від німецьких розробників. Завдяки наявності власного потужного графічного редактора вона дозволяє обробляти деталі в двомірних і тривимірних площинах. Програма дозволяє спроектувати ландшафтний дизайн з початкового етапу необхідних розрахунків до остаточної візуалізації проекту і підготовки необхідної супровідної документації. Комп'ютерна візуалізація, що надає глядачеві можливість вільного переміщення по об'єкту, дозволяє розглядати експозицію в насиченому інформацією та можливостями режимі, ніж в процесі відвідування об'єкта в реальному часі.

Сучасні технології ландшафтного дизайну

Нові технології в ландшафтному дизайні на етапі будівництва дозволяють упорядкувати доріжки і стежки, використовуючи вібромашини, які зміцнюють пухкий ґрунтовий шар ґрунту, звільняючи від необхідності використовувати важкий ручний або громіздкий механічний каток. Подібні машини відрізняються високою продуктивністю і якістю виконуваної роботи, а також вони досить прості в експлуатації.

Новинкою в облаштуванні ландшафтів стало застосування бетонних покриттів, що імітують кам'яну кладку, бруківку тощо. Фінішне покриття, що додає доріжці той чи інший вид кладки, досягається шляхом пресування ще не до кінця затверділого бетону спеціальними формами, що мають різні розміри і текстурний відбиток. В якості основного матеріалу використовується колерована бетонна суміш з полімерними присадками. За допомогою хімічних елементів, які також містяться в суміші, можна надати доріжкам різні відтінки, гранітну або мармурову текстуру.

Нові технології в ландшафтному дизайні приділяють велику увагу обладнанню цілорічних зелених ділянок: оранжереї, зимового саду або дизайнерських теплиць. Для догляду за оранжерейними рослинами, яким необхідні специфічні умови, розроблено безліч систем для своєчасного поливу, підтримки необхідної температури, вологості повітря і необхідного ступеня освітленості. Також існують різні варіанти для поливання газонів на прилеглій території, що працюють в автоматичному режимі. Завдяки необхідним налаштувань поливальна система буде запускатися самостійно в зазначені проміжки часу. Системи здатні обслуговувати як маленькі, так і великі ділянки площею до 30 га. Провідним виробником подібного устаткування є американська фірма "Hunter". Необхідно також відзначити, що крім повністю автоматизованого управління може бути застосована напівавтоматична технологія, яка передбачає запуск за допомогою дистанційного пульта, трохи нагадує пульт від домашнього спліт-кондиціонера. Завдяки цьому рішенню всі зелені насадження на вашій ділянці будуть мати постійно свіжий і квітучий вигляд.

Ландшафтний дизайн не обділив увагою й басейни. Для їх облаштування використовуються засоби, здатні проводити дезінфекцію та очистку води елементами, що не заподіюють шкоди здоров'ю людини. Для подачі і відкачування води обладнується спеціальний мобільний насосний комплекс.

Нові технології в ландшафтному дизайні торкнулися і модернізації освітлення. Нове покоління освітлювальної техніки і спеціальних супутніх пристроїв дозволяє крім основного освітлення виконати більш складні завдання. Завдяки цій технології стало можливим здійснити безліч світлових ефектів, які будуть вигідно підкреслювати красу присадибної ділянки. З'явилася можливість за допомогою ландшафтного освітлення надати території унікальний вид не тільки завдяки будівлям і особливостям рельєфу, але і за допомогою оригінальної підсвітки для кожного окремого сезону. У зимовий період запросто можна влаштувати на ділянці справжню новорічну казку.

Освітлення ділянок поділяється на кілька видів, наприклад:

  • Щоб освітити ділянку, використовується паркове освітлення;
  • Підсвічування будівель на території або окремого елемента дизайну забезпечує архітектурне освітлення;
  • Водойми, фонтани і басейни висвітлює обладнання, що має захист від води.

Для зменшення енерговитрат в світильниках використовуються світлодіодні модулі. Методом змішування трьох основних кольорів: синього, зеленого і червоного (RGB-палітра) - виходять неймовірні світлові ефекти. Широке застосування тут знайшли й проекційні прилади, завдяки яким на архітектурних спорудах з'являється додаткова анімація.

Повертаючись до доріжок, варто відзначити, що для їх підсвічування існує спеціальна плитка з інтегрованими світлодіодами. Це дозволяє не тільки надати освітлення самих доріжок, але й ефектно підкреслити деякі її риси, надавши незвичайний вид.

Для більшої унікальності на майданчики встановлюються статуетки з гіпсу або кераміки з зображенням персонажів з казок або імітуються роботи знаменитих скульпторів.

Для догляду за всією цією пишністю повсюдно використовуються міні-трактори та бензокосарки. Деякі з них також можна знайти оформленими в дизайнерському стилі. Щоб повністю виключити ручну працю, в цій позиції існують косарки з мішком для збору трави, який після закінчення робіт досить відстебнути, витрусити сміття і поставити на місце.

Для полегшення догляду за чагарниками і деревами розроблено обладнання, що працює від акумуляторних батарей. В силу сучасних технологій такі батареї довше зберігають заряд навіть при тривалій роботі, в той час як їх вага може досягати максимум 0,4-0,6 кг.


Для безкоштовної консультації чи замовлення послуг телефонуйте:

+380 96 367 39 95

Догори