Мощення тротуарною плиткою і природним каменем

Укладка тротуарної плитки та природного каменю

Замовити послугу укладання бруківки чи отримати консультацію можна по телефону
+380 96 367 39 95

Мощення плиткою чи каменем відомо людям дуже давно, і спочатку воно не було декоративним елементом і використовувалося для позбавлення від вогкості і бруду. Сьогодні мощення доріжок і майданчиків за популярністю не поступається бетонним і асфальтовим покриттям. Воно ідеально підходить для нашого мінливого клімату, з його частими дощами і снігопадами. До того ж це надійно і красиво.

Укладка бруківки ціна Львів

Вибір матеріалу для мощення

Тротуарна плитка - один з найрізноманітніших за формою і кольором матеріалів. Вигадливі візерунки і контрастні кольори дозволяють створювати етнічні малюнки та орнаменти. За формою ніяких обмежень немає - ромби і квадрати, багатокутники і округлі форми. Тротуарне мощення може бути навіть з підігрівом. Така технологія зручна для постійного використовуваних доріжок і майданчиків, адже їх більше не потрібно очищати від криги і снігу.

У ландшафтному дизайні використовують не тільки мощення тротуарною плиткою, а й іншими матеріалами: клінкерною цеглою і натуральним каменем. Клінкерна цегла більш поширена в європейських країнах. Але завдяки міцності, практичності і декоративного виду вона поступово приходить на український ринок.

Мощення натуральним каменем - найдавніший вид облаштування доріжок і майданчиків. Граніт, плитняк і піщаник підбираються відповідно до дизайну навколишньої території. Основна перевага подібного мощення полягає в довговічності і натуральної краси природного матеріалу.

Етапи робіт мощення

Незважаючи на простоту, укладання тротуарної плитки - непроста робота, що вимагає кваліфікації і певних навичок. Правильно покладена плитка буде служити довгі роки, на ній не повинні збиратися калюжі, утворюватися тріщини. Професійне мощення доріжок і майданчиків, крім планування і розмітки, включає в себе наступні кроки:

  • Підготовка основи. Все залежить від того, яке навантаження буде на цю ділянку. Для паркування необхідно міцну й рівну бетонну основу, а для доріжки, призначеної для піших прогулянок, буде досить подушки з щільно утрамбованого і укоченого піску та щебеню;
  • Розрахунок ухилів і підготовка водовідвідних стоків. Досвідчені фахівці зможуть визначити ландшафт ділянки, його ухил і виконати мощення тротуарною плиткою з таким розрахунком, щоб під час дощу не збиралася вода;
  • Укладання тротуарної плитки. Складання рівного і чіткого пазла вимагає акуратності. Підгонка плитки на території, де розташовані каналізаційні люки, труби, дерева і чагарники, є кваліфікованою роботою;
  • Пропилка. Так називають процес, при якому щілини між плитками заповнюються піском або спеціальною будівельною сумішшю. Невеликий (не більше 2 мм.) зазор щільно лягає, не дозволяючи на плитці зміщуватися навіть під колесами авто.

Гарантія якості на всіх етапах забезпечується сучасним інструментом, надійним обладнанням і, безумовно, професійними навичками робітників.

Питання дизайну

Задумуючи мощення тротуарною плиткою на заміській ділянці або прибудинкової території, уважно поставтеся до єдності стилю і комфорту. Найчастіше бездумно прокладені доріжки не використовуються за призначенням через незручності підходу до важливих місця і комунікацій, тому люди витоптують більш зручні стежки. І це не тільки негарно, але ще і економічно невигідно для власника ділянки.

Правильним рішенням стане звернення до ландшафтного дизайнера. Він зможе розмітити план ділянки з тим розрахунком, щоб розташування доріжок було раціональним. В результаті можна заощадити кошти (навіть з урахуванням виготовлення доріжок з натурального каменю). Професійне оформлення заміської резиденції і її мощення натуральним каменем дозволяє продемонструвати гостям прекрасні куточки і рослини за допомогою елегантних "крокових" доріжок.

А ось доріжку, що веде від входу до будинку, може прикрасити ошатне тротуарне мощення. Широкі доріжки також доречні для в'їзду в гараж, але є варіант мощення тільки під колеса автомобіля - своєрідні широкі "рейки", між якими росте щільна газонна трава. Традиційно мостять невеликі майданчики, призначені для сімейного відпочинку, і кругову доріжку, що огинає основну споруду по периметру.

Акцентуємо увагу на тому, що основне призначення мощення полягає в збереженні в будь-який час року ніг сухими і чистими, а території - красивою і охайною. При прокладанні доріжок і влаштуванні майданчиків відзначайте місця, де в зв'язку з природним ландшафтом утворюється бруд і калюжі. Тут варто висадити декоративні чагарники або групи дерев, щоб можна було закрити ці місця тротуарною плиткою. Довірте вирішення питання фахівцям, тоді ви отримаєте якісну роботу, відмінний результат якої гарантовано!


Для безкоштовної консультації чи замовлення послуг телефонуйте:

+380 96 367 39 95

Догори